Chilensk ananaskage

Endelig kom jeg i onsdags i gang med “Bageopskrifter fra hele verden” af Edward Gee. Torsdag færdiggjorde jeg kagen. Jeg har været så spændt på denne dag  – også fordi det var min fødselsdag.

Hvis jeg skal være helt ærlig: Jeg var mest spændt på at bage.

Det var en nervepirrende oplevelse for en tryghedsnarkoman som mig, at lave noget helt nyt og uprøvet til mine gæster. Jeg brugte lang tid  – troede jeg – på at studere opskriften. Det var startskuddet til bageeventyret, og det måtte den ondtelyneme ikke gå galt allerede nu.

Jeg begyndte derfor i onsdags med at lave kagebundene. De består af en æggesnaps, hvedemel, majsmel, bagepulver, piskede æggehvider og æggeblommer. Altså en hel række af selvstændige komponenter, der skulle samles nænsomt. Jeg forstod hurtigt, at hvis det ikke skulle ende med at jeg skulle til bageren i stedet, måtte jeg bevare det kølige overblik.

Jeg var dog  udfordret på, at der var sygdom i huset og alle på nær mig var feberramte og snotsnøftende. Jeg er en af de personer, der har rigtig svært ved at blive syg, så jeg var – som sædvanlig –  “Last Man Standing”. Udover at jonglere med æg i assorterede udgaver, måtte jeg altså stå til rådighed for bussemandstjek, vedligeholdelse af væskebalancen og generel trøst og omsorg, mens jeg skar mig igennem tykke tåger af baktusser bevæbnet med kleenex og piskeris.

Jeg blev yderligere udfordret, da jeg læste at æggesnapsen skulle piskes med elpisker i 30 minutter for at få mest mulig luft ind i massen…30 MINUTTER! Jep. Og jeg har ingen røremaskine…

Heldigvis har jeg en sød og hjælpsom mand, der samlede sine sidste kræfter, og tog styringen med elpiskeren en stund.

Jeg fik derefter nænsomt vendt alle elementerne sammen, mens min mand tog en tørn med at smøre kageformen.

Nu kunne det ikke gå galt. Kagedejen var tilpas luftig og smagte lækkert.

Så ind i ovnen med den i en halv time, og så kunne vi alle hvile krop og sind en kort stund.

Jeg var nok blevet lidt for magelig, for pludselig var der gået tre kvarter! Jeg vil ikke påstå, at jeg så mit liv passere revy. Det er jo bare en kage for pokker. Men jeg fastforwardede i hvert fald fra det øjeblik, hvor jeg brugte 30 minutter på at få pisket æggesnapsen luftig.

Heldigvis så den overraskede fin ud på trods af den forlængede bagetid. Den var fin og lysebrun, og der var ikke antydningen af, at den havde fået for meget. Den kom i køleskabet til næste dag, torsdag, hvor min mor skulle have serveret, hvad der forhåbentlig skulle blive til en chilensk ananaskage.

Torsdag lagde jeg bundende sammen med sødet flødeskum og ananasstykker. Klokken 15 var jeg færdig, og kagen klar til at serveres. På dette tidspunkt opdagede jeg dog, at jeg ikke havde studeret opskriften så indgående som jeg troede. Kagen skulle nemlig på køl i en halv time og serveres kold. Så måtte jeg jo have den i køleskabet og vandre hvileløst rundt med et øje på køleskabet og det andet øje på uret, mens kaffen kølede af og maverne brummede. Det var spændende om det var blevet en god kage.

Og det var det!

Den var dejlig frisk på grund af ananassen, og den søde flødeskum spillede flot op herimod. Bundende smagte overraskede meget som majsbrød, selvom det kun var en mindre del af melet der var majsmel.

Jeg kan godt forestille mig, at en chilensk mama har serveret den for sin husstand tilbage i tidernes morgen. Jeg tror dog ikke, at hun stod og piskede æggesnapsen med et piskeris i 30 + minutter.

Det fik hun nok sin mand til… 😉

Tak fordi i læste med om min første oplevelse med “Bageopskrifter fra hele verden”.  Det er altså normalt ikke så begivenhedsrigt når jeg bager.

Jeg håber, at jeg har inspireret nogen til at prøve en ny opskrift. Bare kast jer ud i det og hav det sjovt.

Om to uger bager jeg Coffee Scrolls fra Australien, som konceptmæssigt er lig kanelsnegle, blot med kaffe. Jeg glæder mig allerede.

Hav en dejlig søndag alle sammen.

One Reply to “Chilensk ananaskage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.