Mexicanske bryllupssmåkager

Godt nytår! Det er længe siden jeg har skrevet herinde, men det er ikke fordi jeg ikke har bagt. Det har jeg nemlig. Meget. RIGTIG meget. Vi har holdt barnedåb, og jeg syntes der hørte sig et sønderjysk kaffebord til. Så det lavede jeg  – dog i en reduceret og opdateret udgave. Jeg har bagt 3 slags småkager og 3 bløde kager herunder en brø’torte (rugbrødslagkage). Derudover har jeg lavet skumfiduser og fudge for første gang. Det viste sig, at det kunne jeg godt finde ud af. Hvem skulle have troet? De mexicanske bryllupssmåkager du skal læse om nu var jeg så forudseende at bage inden barnedåben og julen, og jeg har godt nok ikke bagt meget udover det. Jeg havde brug for en pause.

Men nu er det på tide at begynde det nye år, med et indlæg. Jeg kan jo ikke blive ved med at fylde indlæg i skrivebordsskuffen. Jeg vil også gerne i gang med at bage igen.

Mexicanske bryllupssmåkager er fine, halvmåneformede småkager nøddesmåkager der er traditionelle ved mexicanske bryllupper. I Mexico anvender man pekannødder, hvorimod man laver tilsvarende versioner i Rusland henholdsvis Tyskland med valnødder (Russiske tekager) eller mandler (Vaniliekipferl). Så kært barn, mange navne. Det er dybest set det samme.

Det første jeg bedes om at gøre, er at varme ovnen op. Jeg besidder ikke den store autoritetstro, men har i stedet en uforklarlig tro på egne evner. Og da jeg altid bruger uforholdsmæssig lang tid på at komme til “putte-sagerne-i-ovnen”-fasen i en opskrift, tænkte jeg at jeg ville vente med at tænde ovnen til jeg nærmede mig førnævnte fase.

Jeg var faktisk ret cool. Jeg læse rent faktisk opskriften grundigt igennem inden, og startede med at riste nødderne, så de havde tid til at køle af.

Jeg er ked af at skuffe de læsere, der synes det er sjovere når jeg klovner rundt i køkkenet, men det er ikke helt sådant et indlæg.

Jeg besad nemlig hidtil godt skjulte evner inden for overblik og generel coolness.

Så jeg kunne da snildt lige bage forsyninger til madpakker og de kommende dage. Så jeg satte en bolledej til hævning sammen med en dej til pirogger.

Så var det at overskud og coolness aftog gradvist, og jeg måtte markere alle mine tre igangværende dejskåle med indholdsbetegnelse. Men så var jeg til gengæld også på banen igen som overskudsagtig husmor, der lige klarer morgenmad, aftensmad og dessert på én gang.

Men helt ærligt. Det var godt nok om at holde tungen lige i munden så alt kom i de rigtige skåle.

Bortset fra mit eget spænden ben for mig selv var det en ganske vellykket bagning. Og de var ikke svære at lave. Der var bare nogle ting der skulle forberedes inden såsom at riste en hulens masse pekannødder.

Kagerne skal drysses med flormelis til allersidst. Jeg kom lidt rosa støv fra Odense Marcipan ned til mit flormelis så det fik en fin lyserød kulør. Et voilá!

En vellykket bagning, der ikke var foruden en anelse kaos. Så er tingene ikke alt for fremmede.

Igen: Rigtig godt nytår. Jeg håber du vil følge med her på bloggen. Der er jo stadig en hel del opskrifter tilbage i Edward Gees bog. Så jeg får en hel masse chancer for at dumme mig i køkkenet. 2019 bliver for fedt!

Anette

One Reply to “Mexicanske bryllupssmåkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.