Millionaire’s Shortbread

Forestil dig Twix eller Toffeepops. Så kan du få en fornemmelse af hvor lækkert disse kager smager. Millionaire’s Shortbread består af en kiksebund med et lag saltkaramel ovenpå og til sidst et lag mørk chokolade på toppen.

Vi skulle have besøg af min søster og svoger, og der var en oplagt mulighed for at lave endnu en opskrift på Edward Gees bog.

Jeg valgte denne opskrift fordi: 1) Der skulle ikke bruges en lang liste af ingredienser. 2) Jeg havde allerede de fleste ingredienser, så den virkede lige til at gå i gang med og 3) Det så mega lækkert ud!

Jeg gik straks i gang.

Selve dejen til kiksebunden var hurtig og simpel at lave. På mange måder minder den om kiksebunden til en cheesecake. Forskellen er dog at hvor en cheesecakebund ikke bages, skal denne have et kvarter i ovnen.

Men princippet er det samme: En porøs og smuldrende masse, der samles i formen ved at presse ned så den samler sig til en fast bund.

Millionaire's Shortbread mixing ingredients


Millionaire's Shortbread bund

Så det kørte faktisk ret godt for mig..

… indtil et vist punkt. Sådan er det jo.

“Allan, vil du åbne en dåse for mig? Jeg skal nok nævne dig på min blog”

Kvindemennesket her kan ikke – og har aldrig været i stand til – at anvende en simpel dåseåbner.

Jeg har en kandidatgrad i jura. Jeg kan bage lækre kager og lave søde sager.  Jeg har af uforklarlige årsager formået at få hevet et fantastisk mandfolk ind over rælingen som sågar ville giftes med mig. Og han er det stadig – igen af uforklarlige årsager. Og jeg har født indtil flere børn – uden smertestillende.

Men jeg kan sandt for dyden ikke bruge en simpel dåseåbner.

Glem alle de andre evner og bedrifter. Hvis apokalypsen kommer, er jeg den første der dør af sult.

Så skulle der laves karamel

Det har jeg prøvet før. og jeg ved at der skal røres konstant i det.

Millionaire's Shortbread karamel

Igen måtte jeg få hjælp af Allan. For mens jeg kørte rundt i det der skulle blive til karamel, måtte Allan sørge for at få smeltet chokoladen, så den var klar samtidig med karamellen.

Millionaire's Shortbread chopped chocolate

Det så nemlig ud til at det skulle gå lidt kvikt med at få chokoladen over karamellen. Så det var egentlig i et forsøg på at være lidt tjekket.

Jeg gav karamelmassen en kvarters tid. Ifølge opskriften skulle den være “meget tyk”. Det synes jeg nu ikke, at den var. Men jeg synes til gengæld at den lignede det karamel jeg tidligere havde lavet.

Og jeg gad ikke stå og røre i gryden længere. Det var aften, og jeg ville bare ind og sidde i sofaen.

Det var nok mest den sidste faktor der talte mest.

Herefter skulle chokolade hældes over karamellen og derefter skulle der trækkes en mønster i det. Jeg brugte en kødnål som jeg trak igennem chokoladen på kryds og tværs.

Millionaire's Shortbread

Jeg brugte ikke al den smeltede chokolade. Jeg kan godt lide at man kan se karamellen igennem – ligesom på billederne i Edward Gees bog.

Det var mega hyggeligt at lave chokolademønstret i karamellen. Nærmest zenagtigt.

Millionaire’s Shortbread er klar efter en tur i køleskabet

Det er ikke en hurtig lækkerbisken, forstået på den måde at man lige kan stille sin lækkersult ved at lave Millionaire’s Shortbread, smovse dem straks og komme videre i livet. De er nemme at lave, men det kræver altså lige, at karamellem får sat sig.

Derfor skal det på køl i nogle timer.

Millionaire's Shortbread Millionaire's Shortbread snittet Millionaire's Shortbread lag

Da det endelig blev tid, kunne jeg konstatere at de smagte fantastiske.

Lækkert søde med en sprød bund. I både smag og konsistens minder det om Twix eller Toffeepops. Begge er jeg totalt meget fan af!

Jeg eksperimenterede med at pynte dem med lidt guldstøv. Det måtte jo godt passe lidt til navnet.

Millionaire's Shortbread Millionaire's Shortbread Millionaire's Shortbread gold Millionaire's Shortbread gold stripe

Dette er som så mange andre opskrifter i denne challenge, en opskrift jeg vil prøve igen. Ikke kun fordi de smagte lækkert, men bestemt også fordi de var så nemme at lave.

Næste gang køber jeg dog en dåse der kan åbnes uden dåseåbner.

Jeg satser ikke på jordens undergang, så tænker at åbning af dåser ikke er en evne jeg behøver at træne. Det har jeg folk til.

Hav en dejlig søndag.

Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.